Burgemeester en politiechef aanwezig bij herdenking slavernijverleden

Burgemeester en politiechef aanwezig bij herdenking slavernijverleden
Burgemeester Amed Aboutaleb en politiechef Frank Paauw zijn vrijdagavond aanwezig geweest bij de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën. 

Bij het slavernijmonument aan de Rotterdamse Lloykade waren naast de burgemeester en de politiechef onder andere oud minister president Jan Peter Balkenende en demissionair minister Lilianne Ploumen aanwezig. Diverse partijen hebben bij het monument een krans gelegd. Om de slachtoffers van de slavernij te herdenken werden er twee minuten stilte in acht genomen. De herdenking werd door ongeveer tweehonderd personen bijgewoond.

In de omgeving van de herdenking waren aardig wat agenten op de been. Dit had onder meer te maken met een oproep van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet om bij de herdenking aanwezig te zijn. De actiegroep vind dat burgemeester Aboutaleb niet past in het beeld van de herdenking, omdat hij racisme in de hand zou werken. Aanleiding daarvan is de massale aanhouding van anti Zwarte Piet demonstranten tijdens de laatste sinterklaasintocht.