Bruinvis aangespoeld

Bruinvis aangespoeld

Vanmiddag omstreeks 14.00uur werd er een melding gedaan van een stranding van een levende bruinvis op de slufter. De havenpolitie heeft in eerste instantie in samenwerking met de Dierenambulance uit Spijkenisse de opvang gedaan. In verband met het hoge water kon de bruinvis niet op het strand blijven liggen.

De zeehavenpolitie heeft toen samen met het personeel van de dierenambulance het diertje naar boven gebracht en in de ambulance gelegd. Ondertussen was eveneens SOS-HARDEWIJK gewaarschuwd. Nadat ook de leden van het EHBZ TEAM ter plaatse zijn gekomen werd de gewonde bruinvis in een speciale bak gelegd.

Het hele team is toen naar de brandweerkazerne van de gezamelijke brandweer aan de Coloradoweg gebracht om daar in afwachting van het team van SOS Te Hardewijk het diertje eerste hulp te verlenen. Een voorbijganger zag het beestje liggen en heefd direct 112 gebeld. Hoe het met de bruinvis zal aflopen zal later bekend worden. Mogelijk was zij ook zwanger. De bruinvis is in een speciale-dolfijnenbak mee genomen naar hardewijk voor hopelijk weer aan te sterken.