Brandweerwagen gekanteld onderweg naar melding reanimatie Carnisserbaan Barendrecht (video)

Op de Carnisserbaan in Barendrecht is een brandweerwagen gekanteld die onderweg was naar een melding van een reanimatie. Twee brandweermannen raakten gewond en zijn in het ziekenhuis nagekeken.

De tankautospuit van de kazerne Groene Tuin in Rotterdam-IJsselmonde werd gealarmeerd voor een reanimatie op de Koperhoek in Rhoon. Op de rotonde van de Carnisserbaan in Barendrecht ter hoogte van de Groningseweg ging het mis: het voertuig haalde de bocht niet en belandde op zijn zijkant in de berm.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft veel inhoud uit het voertuig veiliggesteld voordat de berger de wagen rechtop kon trekken. De rechterkant van de brandweerwagen raakte flink beschadigd. De VRR heeft een vervangende tankautospuit op de kazerne gestationeerd en zal bekijken of het gekantelde voertuig nog te herstellen is.

In 2022 zijn nog twee voertuigen van de brandweer Rotterdam-Rijnmond gekanteld. Op 12 juni kantelde een tankautospuit bij Brielle. Ruim een maand later eindigde een hoogwerker in Capelle aan den IJssel tegen een boom.

PNfyxt.jpg

P5j86K.jpg

H3iQjg.jpg

DnirF5.jpg

9vdEUp.jpg

xQWo3O.jpg

6JJE4B.jpg

MxysJL.jpg

wzYK3e.jpg

mWPiuI.jpg