Brandweervrouw Amanda in de bres voor de Voedselbank

Brandweervrouw Amanda in de bres voor de Voedselbank

Amanda van Kuijk is brandweervrouw in hart en nieren, Ze is één van de brandweervrouwen binnen de brandweer Rotterdam-Rijnmond. Door haar werk als brandweervrouw komt ze bij veel mensen thuis, hier zag zij dat er veel mensen in armoede leven. 

Een bevriende hulpverlener, Eric van Dommelen agent in Leiden, bracht haar op een idee om een actie op te zetten voor de Voedselbank. Eric heeft een soortgelijke actie opgezet. Amanda denkt dat de drempel lager is om iets bij de brandweer of de politie in te leveren voor de Voedselbank.

Vanaf volgende week kunnen mensen diverse producten inleveren bij de brandweerkazernes van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Er is behoefte aan lang houdbare producten. Ook voor kinderen zijn spullen welkom zoals etui of een broodtrommel. Aan speelgoed is geen behoefte benadrukt Amanda.

Amanda wil met een brandweervoertuig en haar collega's aandacht vragen voor de actie. Dit gaat zij bij de Markthal doen op zaterdagmiddag. De actie duurt tot 18 december hierna worden alle ingezamelde spullen naar de Voedselbank in Rotterdam gebracht.

"Ik hoop dat collega hulpverleners in andere regio's dit ook op een idee brengt" zegt Amanda tegenover MediaTV.nl. 

[tweet account="mediatvnl" id="1059848248507199488"]
[tweet account="mediatvnl" id="1059848995873476608"]