Brandweervoertuig crasht onderweg naar middelbrand Kanaalweg Capelle aan den IJssel (video)

Een hoogwerker van de brandweerkazerne Slotlaan is onderweg naar een middelbrand in Nesselande gekanteld en tegen een boom geëindigd. Dat gebeurde op de Kanaalweg in Capelle aan den IJssel. Twee brandweermannen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Even voor 23 uur brak brand uit in een woning aan de Laan van het Surrealisme in Rotterdam. Die brand was snel onder controle. Verschillende eenheden waaronder de tankautospuit en hoogwerker van de kazerne Slotlaan werden gealarmeerd. In de bocht van de Abraham van Rijckevorselweg naar de Kanaalweg ging het mis: de hoogwerker kantelde en kwam met een forse klap tegen een boom tot stilstand. Het personeel van de tankautospuit schoot hun collega's direct te hulp. Eén van de inzittenden van het gekantelde voertuig raakte zwaargewond en liep meerdere botbreuken op, de tweede inzittende is lichtgewond geraakt.

De hoogwerker is met een flinke bergingsoperatie terug op vier wielen gezet. Het voertuig raakte zwaarbeschadigd en kan als total loss worden beschouwd.

Laan van het Surrealisme Rotterdam:

i6iU84.jpg

G75n0m.jpg

Kanaalweg Capelle aan den IJssel:

SxrNyr.JPG

jYMjj8.JPG

MVVVrz.jpg

3WzlEx.jpg

KCS7xa.jpg

hlj5K1.jpg

L67neF.jpg

7x9whN.jpg