Brandweerdag 2007

Brandweerdag 2007

Na de geslaagde eerste editie in 2006 organiseert het Ridderkerkse brandweerkorps ook in 2007 weer een brandweerdag voor basisscholen.

Vorig jaar streden 11 teams om de hoogste eer bij de brandweerspelen die op en om de kazerne aan de Mr. Troelstrastraat werden gehouden. Tijdens de prijsuitreiking werden de teams gevraagd of zij ook dit jaar zouden willen meedoen aan de brandweerdag. Een volmondig JA zorgt ervoor dat een club brandweermannen en vrouwen de organisatie weer ter hand neemt.

Zaterdag 9 juni zullen vanaf 09.00 uur een groot aantal leerlingen uit groep 7 van diverse basisscholen met elkaar in competitie gaan. Hiervoor worden spelen opgezet die uiteraard veel te maken hebben met slangen, spuiten, water en de brandweer in zijn algemeenheid. Ook zullen de jeugdigen “getest” worden op hun kennis over de brandweer. Met deze dag wil de brandweer Ridderkerk de jeugd op vroege wijze kennis laten maken met het werk van brandweerman/vrouw.

Het organisatie comité voor deze dag heeft alle basisscholen binnen de gemeente Ridderkerk uitgenodigd om met team(s) uit groep 7 aan deze dag mee te doen. Een groot aantal van hen heeft hier inmiddels positief op gereageerd. Toch is het nog mogelijk om u voor deze spectaculaire dag met uw klas aan te melden. U kunt voor vragen en/of aanmeldingen contact opnemen met de brandweer Ridderkerk, Caroline Krijger, tel. 06 49 87 01 26.