Brandweer wedstrijden

Brandweer wedstrijden

Zaterdag 8 november hebben de selectiewedstrijden technische hulpverlening (THV) plaatsgevonden voor de kring Lek, Merwede & Noord in Langerak-Nieuwpoort. De negen deelnemende ploegen streden om de twee felbegeerde plaatsen op het regionaal kampioenschap volgend jaar.

De ploegen kregen een scenario van een 'ongeval met beknelling aan Het Hoofd in Nieuwpoort'. Ter plaatse bleek er iemand een reparatie aan het uitvoeren te zijn met een snijbrander bij een overslagbak. Doordat er een bobcat tegen de overslagbak aanreed kwam de persoon met snijbrander bekneld te zitten met zijn voet. Aan de andere kant van het terrein was een graafmachine bezig om een berg zand in een vrachtauto te laden. Eén persoon kreeg een hartstilstand en raakte bedolven onder het zand. Aan alle korpsen was het de taak om binnen de gestelde tijd de slachtoffers op een correcte manier te redden. Dit vanzelfsprekend in de volgorde van noodzaak, maar welke tactiek was aan de bevelvoerder en zijn team.

De wedstrijdploeg uit Hardinxveld-Giessendam behaalde de eerste plaats. Vanuit de Zwijndrechtse Waard deden alle posten mee. De post Zwijndrecht eindigde op een zesde plaats, post Hendrik-Ido-Ambacht werd zevende en post Heerjansdam werd negende.