Brandweer strijdt om kampioenschap

Brandweer strijdt om kampioenschap

Zaterdag 9 februari 2008 heeft in Alblasserdam de selectiewedstrijd technische hulpverlening (THV) plaatsgevonden voor de kring Alblasserwaard West. Zeven korpsen streden om de twee felbegeerde plaatsen voor het regionaal kampioenschap THV 2008.

De spelende ploegen kregen het volgende scenario voorgeschoteld: In een loods bij aannemersbedrijf Hak BV aan de Van Hennaertweg heeft tijdens werkzaamheden een ongeval plaatsgevonden, waarbij vier ‘slachtoffers’ vielen. Twee personen waren bezig om rioolbuizen over te laden van een vrachtwagen met mobiele kraan naar een oplegger. De bestuurder van de mobiele kraan kreeg een hartstilstand waarna de persoon in elkaar zakte. De in de kraan hangende rioolpijp viel hierdoor op de grond en kwam op het been van een andere medewerker terecht. Tegelijkertijd waren ook twee mensen bezig in de smeerput van het bedrijf om een kleine reparatie uit te voeren aan de oplegger. Zij konden de put niet zelfstandig verlaten. Aan de spelende ploegen de taak om dit scenario zo goed én veilig mogelijk op te lossen.

De winnaar op deze baan werd Oud Alblas met 218,3 punten gevolgd door Sliedrecht met 215,9 punten. Zij zijn hiermee geplaatst voor het regionaal kampioenschap THV op 8 maart 2008 te Leerdam. Een ploeg uit Zwijndrecht speelde de wedstrijd voor.