Brandweer start handtekeningenactie tegen bezuinigingen in Rotterdam

Brandweer start handtekeningenactie tegen bezuinigingen in Rotterdam

De brandweer Rotterdam is woensdag gestart met een landelijke handtekeningenactie tegen de bezuinigingen. De brandweer Rotterdam heeft op verschillende locaties handtekeningen verzameld. Eén van de locaties is de Markthal in Rotterdam. 

Gisteren en vandaag heeft de brandweer vele handtekeningen opgehaald. Zij informeren middels een flyer de burger over de bezuinigingen die er geweest zijn en wat de gevolgen daarvan zijn. De brandweer vind dat zij de veiligheid van de burgers niet meer kunnen waarborgen.

Rotterdam telt ongeveer 610.000 inwoners. In 1990 had de stad 13 brandweerkazernes. Anno 2016 zijn er in Rotterdam nog maar 6 beroeps-brandweerkazernes. Loop der jaren zijn er veel beroeps en vrijwillige kazernes gesloten. Dit zorgt onder andere voor een leegloop van personeel. De brandweermannen vinden dat hun vak wordt uitgehold. De opleidingen die de brandweermensen moeten volgen worden wegbezuinigd en vacatures worden niet ingevuld. Ook de aanrijtijden van de brandweereenheden worden opgerekt. 

De actie van de brandweer wordt gesteund door de FNV en het CNV. De handtekeningen worden later aangeboden aan de minister van Veiligheid en Justitie. Of er nog verdere acties gaan komen kan het actiecomité van de brandweer nog niet zeggen. 

Uw handtekening kan ook geplaatst worden online via de deze link.