Brandweer redt kinderen en volwassenen bij kelderbrand Finsestraat Rotterdam (video)

Brandweer redt kinderen en volwassenen bij kelderbrand Finsestraat Rotterdam (video)

De brandweer werd vrijdagavond laat gealarmeerd voor een kelderbrand aan de Finsestraat in Rotterdam. Door de hevige rookontwikkeling konden de mensen niet hun woning uit en vluchtten naar het balkon. Een buurman schoot te hulp met een ladder en redde een bewoonster. Zij kon aan haar buurman twee katten geven.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft met behulp van de hoogwerker twee vrouwen en een kind van het balkon gehaald. De bemanning van de eerste tankautospuit kon twee kinderen uit een woning redden. De twee volwassenen en drie kinderen werden opgevangen in de tankautospuit en werden nagekeken door het ambulancepersoneel en het personeel van het Mobiel Medisch Team.

Uiteindelijk hoefde er niemand naar het ziekenhuis. De brandweer deelde aan de kinderen een "goodbear" uit. In de kelderbox heeft een droger in brand gestaan. De brandweer heeft ook nog een hond van het balkon gered. De hond en de katten maken het goed. De brandweer had de korte maar felle brand snel onder controle. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door Team Brandonderzoek.