Brandweer heeft handen vol aan container

Brandweer heeft handen vol aan container

Woensdag 2 januari werd om 15:20 uur de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand op een bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg. De tankautospuit ging daarop met prio 2 ter plaatse.

 

 

De container, die flink brandde, was al een poosje aan het branden. Na pogingen van omstanders om de container met schuimblussers en bakken water te blussen, die schenen te lukken, werd de brandweer gealarmeerd voor een nacontrole. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen echter al weer uit de container, en werd er al weer gepoogd te blussen met bakken water. Daarop kwam de brandweer snel in actie. Er werd eerst geblust met een straal hoge druk, en ondertussen werd er een straal lage druk gelegd vanaf de brandkraan. Ter assistentie werd het hulpverleningsvoertuig gealarmeerd. De bemanning legde nog een straal lage druk af. Op verzoek van de bevelvoerder
werden ook de officier van dienst (OVD) Drechtsteden-Zuid en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) gealarmeerd. Dit gebeurde omdat er, naast pallets en karton, ook enkele lege vaten in de container stonden. Beiden kwamen ter plaatse. Na onderzoek werd ook de Milieudienst gealarmeerd. Er werd na geruime tijd van blussen besloten om alles via de deuren van de container uit de container te halen en buiten af te blussen. Voor het verwijderen van de pallets werd daarom een heftruck ingezet. Er is niet bekend hoe de brand in de container is ontstaan.