Brand op een schip in loods Oostdijk Rotterdam (video)

Brand op een schip in loods Oostdijk Rotterdam (video)

Vrijdagmorgen is brand uitgebroken in een loods bij een staalconstructiebedrijf aan de Oostdijk in Rotterdam. De brandweer schaalde op naar het sein "middelbrand" en ook werden twee scheepsbrandbestrijdingsteams van de brandweer ingezet. Er was flinke rookontwikkeling zichtbaar vanuit Hal-H die richting Krimpen en Capelle aan den IJssel trok. Niet veel later werd er opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand was op een schip in aanbouw. Daar stond de stuurhut en het achterschip van in brand. Vanwege de rookontwikkeling verrichte de brandweer sloopwerkzaamheden aan de enorme loods om de rook af te voeren. Bij de brand werd ook een blusvaartuig van de Havendienst ingezet. Een schip van de Zeehavenpolitie lag stand-by.

De politiehelikopter vloog boven de locatie aan de Oostdijk om de ontstane situatie te bekijken. Er werd opgeschaald naar een Grip 2 situatie, dit heeft met name te maken met de hoeveelheid rook die richting woonwijken trok. Het scheepvaartverkeer, uitgezonderd de passagiersvaart, mocht op de Nieuwe Maas vooralsnog doorvaren. De rijksoverheid heeft ook een NL-alert doen uitgaan voor de omgeving om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Er zal onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand, de schade is niet bekend. Een schade-expert en een aannemer gaan ter plaatse om de bouwkundige staat te beoordelen vanwege de brand in de loods.