Brand na vallende zijgevel

Brand na vallende zijgevel

Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond 15.15 uur een gedeelte van een gevel gevallen op een ketelhuis van een flatgebouw aan de Treublaan. Hierdoor ontstond een uitslaande brand. Niemand raakte hierbij gewond.

Diverse mensen belden de brandweer om te melden dat er brand was op het parkeerdek van het winkelcentrum met de kruising Treublaan, Groen van Pinksteren laan. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het ketelhuis op het parkeerdek. Een oppervlakte van tien bij vijf meter bakstenenzijgevel wat zich op een hoogte van de zesde verdieping bevond, was door onbekende oorzaak naar beneden gekomen. Deze was voor een groot gedeelte op de dakconstuctie van het ketelhuis gevallen. De dakconstructie was daardoor bezweken en ingezakt. Hierdoor waren de cv installaties beschadigd en onstond er een gasbrand.

De brandweer heeft direct na de eerste inzet meer personeel en materieel laten komen om een snelle uitbreiding van de brand te voorkomen. Met hulp van Eneco heeft de brandweer de gastoevoer afgesloten, waarna de brand geblust kon worden. De branduitbreiding kon beperkt blijven tot het ketelhuis.

Uit voorzorg werden ondergelegen winkels en woningen in het flatgebouw tijdelijk ontruimd. De schade aan het ketelhuis is groot en diende voor de verwarming van het flatgebouw. De vewarming en warm water zal enkele dagen niet beschikbaar zijn. Om die reden heeft de gemeente aan ongeveer tweehonderd bewoners onderdak aangeboden. De mensen die daar gebruik van maken kunnen worden ondergebracht in een hotel.

Voordat het ketelhuis gerepareerd wordt, moet eerst de zijgevel veilig gesteld worden. Tot die tijd blijft een gedeelte van het parkeerdek en de onderliggende straat afgezet voor alle verkeer.

Er zal een onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de losgelaten zijgevel.