Brand in hennepkwekerij

Brand in hennepkwekerij

Door onbekende oorzaak is vanmorgen rond zeven uur,in de Aluminiumstraat in Zoetermeer, brand ontstaan in een ruimte van een bedrijfsgebouw op de begane grond. Deze ruimte van circa 150m2 was ingericht als hennepkwekerij.
Hierbij raakte niemand gewond.

De brand werd ontdekt door de buren die direct hierop de brandweer hebben gewaarschuwd. Bij het betreden van het pand werd al snel duidelijk dat het om een hennepkwekerij ging. Na blussing van de brand werd het pand verder onderzocht. Op de 1e verdieping werd een toegangsdeur geforceerd. Om het gebouw snel te ventileren werden enig ruiten ingeslagen. In verband met instortingsgevaar is het naastgelegen gebouw gestut.

Politie en Brandweer Haaglanden wijzen nadrukkelijk op het gevaar van illigale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot zeer brandbare en gevaarlijke situaties. Bij deze brand bleek bij een eerste onderzoek dat met de electrische installatie is geknoeid. Uit nader onderzoek moet worden vastgesteld of de brand is ontstaan in de hennepkwekkerij. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruikers van het pand.