Brand in facilitaire ruimte Erasmus MC, sprinklerinstallatie blust vuur (video)

Donderdagavond is in een facilitaire ruimte op de 13e verdieping van het Erasmus MC brand uitgebroken. De sprinklerinstallatie heeft het vuur gedoofd, wel is er waterschade tot op de 4e verdieping.

Omstreeks 20:00 uur trad de blusinstallatie in werking nadat er brand was uitgebroken bij een computer in de facilitaire ruimte. De brand was hierdoor snel geblust, maar er was waterschade tot op de 4e verdieping. Volgens de eerste berichtgeving vanuit de Veiligheidsregio was tevens ook op de 24e t/m de 26e verdieping de blusinstallatie volgens het brandmeldpaneel in werking getreden, vermoedelijk door rookontwikkeling wat via het ventilatiekanaal was doorgetrokken.

Op de 24e t/m de 26e etage is een bio-laboratorium, doordat deze ruimte hermetisch is afgesloten en niet door de brandweer kon worden betreden was er langere tijd onduidelijkheid of er gevaar was ontstaan op deze etages. Bij nadere berichtgeving van het Erasmus MC is duidelijk geworden dat er op de verdiepingen 24 t/m 26 niks aan de hand is geweest en heel de afdeling laboratorium uiteindelijk niks met het incident te maken heeft gehad.

Bij de brand zijn geen patiënten of personeel gewond geraakt of in gevaar gekomen, doordat de brand in het deel van het ziekenhuis was wat voornamelijk dient als onderwijs locatie. Het Erasmus MC gaat zelf verdere schade in kaart brengen.

IyMSNN.jpg

6nhOYy.jpg

yY4tK8.jpg

iUgfxM.jpg

sCDqCj.jpg