Brand in bedrijfspand Amersgat Hoek van Holland

Brand in bedrijfspand Amersgat Hoek van Holland

Er bestaat een afspraak tussen de regio's Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden t.a.v. de brandweerzorg langs de grenzen van de twee veiligheidsregio's.

Zo komen er regelmatig voertuigen uit Rotterdam-Rijnmond naar onze regio. Maar andersom 'leent' Haanglanden ook voertuigen uit aan Rotterdam-Rijnmond. Uitgangspunt is dat de inwoners en bedrijven die in het grensgebied van de twee veiligheidsregio's huizen de snelst mogelijke hulp krijgen - ongeacht uit welke regio het voertuig afkomstig is.

Even na het middaguur werden de posten Hoek van Holland (Rotterdam-Rijnmond) en de posten 's-Gravenzande en Naaldwijk (beide Haaglanden) gealarmeerd voor een brand in een bedrijf aan het Amersgat in Hoek van Holland. Eenmaal ter plaatse bleek er een machine in brand te staan, nadat deze verstopt was geraakt. Daarop werd er 'middelbrand' gemaakt, wat betekent dat de voertuigen uit Haaglanden ook werden ingezet.

De brand was snel onder controle, waarna de brandweer zich kon gaan richten op het rookvrij maken van de loods. Daardoor kon het bedrijf weer zo snel mogelijk productie gaan draaien.

Het bedrijf maakt verpakkingsmaterialen voor de tuinders in het Westland. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van karton. Mogelijk ruiken de producten van deze firma de komende weken dus een beetje naar brand.