Brand en vuurwerkvondst in Flatusstraat Capelle aan den IJssel

Brand en vuurwerkvondst in Flatusstraat Capelle aan den IJssel

In een woning aan de Flatusstraat werd zaterdagmiddag 6 december vuurwerk aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek het in totaal te gaan om 573 kilo. De bewoner is zondagochtend aangehouden. Later is ook een tweede man aangehouden, die er van wordt verdacht het vuurwerk te hebben geleverd.

De vondst werd zaterdagmiddag gedaan na een korte, maar felle brand in de meterkast van het huis. Net na het middaguur rook de bewoonster een brandlucht. Dit bleek vanuit de meterkast te komen. De vrouw is met haar kinderen het huis uit gevlucht en heeft 112 gebeld. De brandweer had de brand snel onder controle.

Illegaal

Toen politie en brandweer na het blussen als check het huis doorliepen, zagen zij in de garage zo’n 20 dozen vuurwerk. Later bleek dit om totaal 573 kilo illegaal vuurwerk te gaan, bestaande uit Chinese rollen en flowerbeds/ batterijen. De dozen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Aangehouden

De 48-jarige bewoner moest zich zondagochtend melden aan het bureau en is daar aangehouden. Hij is maandagmiddag heengezonden in afwachting van zijn proces. Ook een tweede verdachte, een 46-jarige man uit Enschede, zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht het vuurwerk geleverd te hebben.

Loop geen risico en meld

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige illegale vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of woningbrand kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u dit te melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wat mag u in huis hebben?

U mag maximaal vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in uw bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.