Brand bij vuilverwerker Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Brand bij vuilverwerker Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Bij vuilverwerker Van Gansewinkel aan de Rotterdamse Ophemertstraat woedt maandagavond wederom brand. Deze keer staat er een hoeveelheid vuil wat is opgeslagen in diverse containers in brand.

Rond 19.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een buitenbrand op het bedrijfsterrein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek het om een flink exemplaar te gaan. Om de brand goed te kunnen bestrijden werden ondermeer een schuimblusvoertuig van de Gezamenlijke Brandweer en een blusvaartuig van het Havenbedrijf ter assistentie gevraagd.

Omdat de rookwolken van de brand over de naastgelegen Waalhavenweg trokken hebben de hulpdiensten er voor gekozen om de weg enige tijd  geheel af te sluiten. Deze afsluiting had grote gevolgen voor een groot aantal bedrijven die hier gevestigd zijn, en die voor vrachtverkeer niet meer te bereiken waren. Ook bewoners van de wijk Heijplaat ondervonden hier hinder van omdat deze weg de enige route is om hun huis te bereiken. Omstreeks 21:30 uur was men de buitenbrand meester.