Bombrief gevonden bij autodealer Autolettestraat Rotterdam (video)

Bombrief gevonden bij autodealer Autolettestraat Rotterdam (video)

Bij een autodealer aan de Autolettestraat in Rotterdam is een bombrief gevonden. De hulpdiensten sloten de omgeving af en het personeel werd opgevangen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. 

Zij hebben het pakketje ter plaatse onschadelijk gemaakt en nemen het mee. Of deze direct ergens anders tot ontploffing wordt gebracht is niet bekend. De gevonden bombrief blijkt een onderdeel van een groter onderzoek waar de afgelopen week op meerdere plaatsen en bij diverse bedrijven bombrieven zijn gevonden. De brieven zijn bezorgd bij respectievelijk een hotel en tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en en de autodealer in Rotterdam. De bombrieven hebben geen schade aangericht bij de betrokken bedrijven omdat ze niet zijn afgegaan. De bombrieven hadden zwaar lichamelijk letsel aan kunnen richten als ze toch waren geëxplodeerd. 

De politie houdt er ernstig rekening mee dat de brieven afkomstig zijn van één afzender. Op de brieven staat als afzender het CIB vermeld, wat gevestigd is aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Op het hoofdkantoor van de CIB is op 2 januari ook een verdachte brief aangetroffen, hiernaar wordt op dit moment onderzoek gedaan. Uit onderzoek door de recherche is gebleken dat dit bureau verder geen enkele betrokkenheid heeft met de zaak.

De recherche heeft de zaak naar de bombrieven verder in onderzoek. De brieven worden verder onderzocht door specialisten van Nederlands Forensisch Instituut. Bij de onderzoeken zijn verder van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en Team Explosieven Veiligheid van de politie betrokken. 

De politie adviseert mensen die een envelop ontvangen met een verdikking en waarbij de naam en het logo van het CIB niet direct op de envelop zijn gedrukt deze brief niet te openen en direct 112 te bellen.