Bloemetje voor redders

Bloemetje voor redders

Vrijdagnacht 27 maart brak er brand uit aan de Obrechtstraat in Schiedam. Dankzij de oplettendheid van Ronald en zijn vriendin kon een gezin op tijd hun huis uit komen. Als blijk van waardering voor hun optreden, ontvingen zij op 02 april een bloemetje van de Politie Rotterdam-Rijnmond.

Vrijdagnacht rond kwart over twee,brak er brand uit in de huiskamer aan de Obrechtstraat, terwijl een gezin met vier kinderen lag te slapen. De vriendin van Ronald kwam die nacht thuis van een feestje en voordat zij naar bed ging, keek ze toevallig nog even naar buiten. Bij het zien van de vlammen aan de overkant, riep zij haar vriend Ronald wakker. Die rende meteen op zijn sokken naar buiten, drukte op alle knopjes en riep 'brand!'. "Ik heb hem nog nooit zo hard zien rennen. Hij heeft vroeger bij de commando's gezeten, ik denk dat hij daardoor zo snel heeft gehandeld.''

Het gealarmeerde gezin kon hierdoor op tijd de woning ontvluchten. Twaalf mensen moesten naar een ziekenhuis worden overgebracht, omdat ze te veel rook hadden ingeademd. In een RET-bus werden 24 bewoners tijdelijk opgevangen.