Bizar ongeval

Bizar ongeval

Bij een verkeersongeval op de Keizersdijk zijn op 7 oktober rond 0.45 uur drie gewonden gevallen. Een personenauto met daarin vier mensen reed van de dijk af en kwam bovenop een stilstaande auto terecht. Deze (lege) auto stond naast een woonhuis geparkeerd en beide auto’s boorden zich in de huiskamer van de woning.

Op de bovenste verdieping lagen de bewoners, ouders en twee kleine kinderen, te slapen. Zij bleven ongedeerd.
De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Strijen, liep geen letsel op. Een 17-jarige inzittende had een wond aan zijn hoofd, een pijnlijke schouder en mogelijk een gebroken nek. Een 16-jarige jongen uit Maasdam raakte gewond aan zijn mond. De vierde inzittende, een 16-jarig meisje uit Numansdorp had letsel aan haar hoofd. De drie gewonden zijn allen naar ziekenhuizen in Rotterdam en Dordrecht vervoerd. Naar het ongeval werden vier ambulances en een traumahelikopter gestuurd.

De brandweer was met diverse voertuigen uit Strijen, ’s-Gravendeel en Numansdorp aanwezig en uit Dordrecht kwam een speciaal voertuig met stutmateriaal.
De oorzaak van het ongeval is onbekend. De verkeersongevalsspecialisten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben ter plaatse onderzoek verricht en zetten dat later op de dag bij daglicht voort. Van de bestuurder is bloed afgenomen om onderzocht te worden op de aanwezigheid van alcohol.

Van het woonhuis is een deel van de buitenmuur volledig weggeslagen, waarop de brandweer de eerste verdiepingsvloer heeft moeten stutten. De bewoners kunnen de komende weken waarschijnlijk niet in hun huis terug. Zij worden voor de nacht door hun buren opgevangen. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld. De auto’s zijn dezelfde nacht weggetakeld; zij waren beide total loss. De Keizersdijk was tot 04.45 uur deels voor het verkeer afgesloten.