Bijzondere uitruk voor Maarten van der Voorde (video)

Bijzondere uitruk voor Maarten van der Voorde (video)

MediaTV.nl wordt vaak gevraagd om een oefening in beeld te brengen. Maar enkele weken geleden werden we gevraagd om mee te doen in een complot voor een ambulancechauffeur die met  pensioen gaat. Aangezien enkele redactieleden Maarten persoonlijk kennen besloten wij hier aan mee te doen. Maarten van der Voorde begint zijn dienst met zijn zo goed als vaste verpleegkundige op de Breslau in Barendrecht.

Maarten heeft de gehele tijd niets in de gaten... Maar in actie komen hoeven zij niet. Als eenmaal rond vijf uur vrijdagmiddag de pager over gaat voor een B rit lijkt de kop er af te zijn. Ja, Maarten wij weten dat deze rit komt te vervallen en er een andere melding voor in de plaats komt. Maarten en zijn verpleegkundige worden opgeroepen om naar Barendrecht te gaan voor een gijzeling in een kassencomplex. Bij de gijzeling zijn twee gewonden. En één gewonde is wel een hele bekende... maar dat weet Maarten nog niet.

Team Paraatheid en een hondengeleider hebben inmiddels een instap gedaan in de kas. De verdachte hebben zij inmiddels aangehouden. Het sein veilig is gegeven en het ambulanceteam gaat de kas binnen. De verpleegkundige behandeld het licht gewonde slachtoffer en zijn chauffeur, Maarten dus, wordt meegenomen naar een zwaargewonde vrouw. Maarten is zo gefocust op het slachtoffer en zijn handelen dat de omgeving voor hem niet echt meer uit maakt.. Maar niet alleen Team Paraatheid en de hondengeleider staan er, maar ook andere bekende van Maarten verzamelen zich om hem heen. Maar Maarten heeft het te druk en vraagt aan de OVD-G om het MMT. 

De verdachte wordt overgebracht naar het politiebureau. En Maarten wil het slachtoffer met de nodige haast naar de ambulance brengen. Als hij samen met de OVD-G de vrouw naar de ambulance wil brengen ontsnapt de verdachte... De verdachte rent op Maarten en het slachtoffer af. En dan.....

Dan wordt alles duidelijk voor hem en vallen alle puzzelstukken op zijn plaats. Deze hele "oefening" was opgezet spel. En toen kreeg hij pas door dat die zwaargewonde vrouw zijn eigen vrouw was. Maarten was erg verbaasd en sprak dat hij wel heel veel "tuig" had verzameld..... Op de post wordt de casus nog nagesproken onder het genot van een kopje koffie en gebak.

Normaal plaatsen wij dit soort dingen niet, maar voor Maarten willen wij zeker een uitzondering maken. Als er één zo'n afscheid verdiend is hij het wel. Maarten is niet alleen chauffeur op de ambulance maar geeft ook les aan arrestatieteams, Team Paraatheid en andere diensten. Maarten, bedankt voor de fijne samenwerking en geniet van je pensioen. Stil zitten zal je niet met het fotograferen en zullen we elkaar zeker nog tegen komen. Geniet van je vrije tijd!