Bijna alle verdachten rellen Rome melden zich

Bijna alle verdachten rellen Rome melden zich

Bij de Rotterdamse politie hebben zich opnieuw drie verdachten gemeld van de rellen in Rome van vorige maand. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer, een 24-jarige Vlaardinger en een 21-jarige man uit Zierikzee. Beelden van zeven relschoppers waren donderdag in tv-programma Bureau Rijnmond te zien. In de uren na de uitzending meldden zich ook drie betrokkenen. Het onderzoek naar de rellen en de daders is nog in volle gang. Van de zeven verdachten zitten er zich nu zes gemeld.

 

Beelden

Een groep raddraaiers trok rond de Europa Leaguewedstrijd tegen AS Roma een spoor van vernielingen door het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Justitie in Nederland is druk bezig met het bestuderen van de beelden van de Italiaanse politie. Meerdere betrokkenen die in Rome werden opgepakt, hebben een stadionverbod voor de Kuip opgelegd gekregen. Volgens het stadsbestuur hebben de hooligans voor miljoenen euro's aan schade veroorzaakt. 

Een groot deel van dat bedrag zou overigens voortkomen uit indirecte en moeilijk te controleren posten, zoals ''imagoschade door het verminderde veiligheidsgevoel'' en waardevermindering van de beroemde Barcaccia-fontein. Het repareren van die fontein en de Spaanse Trappen begroot de gemeente Rome op zo'n 75.000 euro.

Bron: RTV Rijnmond