Bewoners zijn overlastgevende jeugd zat

Bewoners zijn overlastgevende jeugd zat

Tijdens een surveillance op dinsdagmiddag op het Noordereiland reed de politie langs een groep van overlastgevende jeugd. Deze groep bevond zich tegenover een supermarkt op de Van der Takstraat. De agenten spraken de zes jongeren, tussen de 15 en 27 jaar, aan op hun gedrag. De groep reageerde erg opstandig en brutaal: “Dit is ons territorium, we gaan hier niet weg!”

De jongeren werd verzocht weg te gaan. Het duurde even, maar de groep vertrok toch, op aandringen van de politie. Echter ging de groep jongeren, na een rondje te hebben gelopen, weer op dezelfde plek rondhangen. Toen even later weer de politie langskwam werd het de jongeren te heet onder de voeten en zijn ze in verschillende richtingen weggegaan.

Tijdens dit incident werden de agenten aangesproken door verschillende buurtbewoners. Zij vertelden blij te zijn dat de jongeren werden aangesproken op hun gedrag, omdat het gedrag van deze groep de spuigaten uit loopt. Ook durven sommige zelfs geen boodschappen meer te doen vanwege de intimiderende aanwezigheid van de groep jongeren. Meent u ook overlast te hebben, met name in de avonduren, u kunt ten alle tijden kontakt opnemen met de politie.