Bewoners uit woning gered na explosie bij voordeur Olmendaal Rotterdam (video)

Bij de voordeur van een woning aan de Olmendaal in Rotterdam heeft een explosie plaatsgevonden. De brandweer heeft met een hoogwerker beide bewoners uit de woning gered. De ravage rondom de woning is enorm. Er is sprake van mogelijk instortingsgevaar.

Even voor 5 uur liep de bewoner volgens een kennis naar boven toen hij gerommel aan de brievenbus hoorde. Luttele seconden later volgde een enorme klap. Naast de man was ook een vrouw in de woning aanwezig. Hulpdiensten waaronder politie, ambulance en brandweer spoedden zich naar het incident. De brandweer heeft onderzoek verricht nabij de voordeur. De bewoners zijn later door de brandweer uit de woning gered. Zij worden door ambulancepersoneel nagekeken op rookintoxicatie.

De schade aan de woning is groot. De deur is in stukken gebroken en meerdere ramen zijn gesneuveld. Brokstukken liggen tot aan de overkant van de straat. Een auto die voor de woning geparkeerd staat raakte eveneens flink beschadigd. Volgens de politie is mogelijk sprake van instortingsgevaar. Hiernaar zal verder onderzoek verricht worden. Een tiental woningen is ontruimd geweest.

Team explosieven veiligheid en de forensische opsporing komen ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten. Eerder deze nacht vond ook al een explosie in Rotterdam plaats, bij een portiek aan de Bilderdijkstraat. Rotterdam wordt geteisterd door explosies en andere aanslagen. Een overzicht hiervan vindt u hier.

LKYSdp.jpg

tQm2hq.jpg

GU2LPe.jpg

T8xrsj.jpg

pOpJYS.jpg

dTCzt1.jpg

8hZaDg.jpg

1YELs6.jpg

ZnWy9k.jpg

fPjfju.jpg