Bewoner verzet zich bij woningbrand Hekbootstraat Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een felle brand gewoed in een flatwoning aan de Hekbootstraat Rotterdam, de bewoner weigerde de woning te verlaten.

De melding kwam bij de brandweer binnen als uitslaande woningbrand waardoor direct werd opgeschaald naar sein "Middelbrand". Ter plaatse bleek de brand niet uitslaand te zijn maar was er wel sprake van behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat er flinke schade aan de woning is ontstaan. Vanwege de rookontwikkeling werden uit voorzorg omliggende woningen ontruimd.

In de woning waar de brand woedde was nog één persoon aanwezig die weigerde het pand te verlaten, de brandweer heeft de man naar buiten getrokken en in het portiek overgedragen aan de politie. De man bleef zich verzetten waardoor de politie genoodzaakt was de man tijdelijk handboeien om te doen voor zijn eigen en andermans veiligheid. De man is vervolgens onder politiebegeleiding met rookintoxicatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Om wat voor rede de man de woning niet wilde verlaten is nog onbekend. Wel is bekend geworden dat de brandweer 13 parkietjes uit de woning heeft gered. 

Nadat de brand geblust was konden de bewoners van omliggende woningen terug naar huis. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor verder schadeafhandeling.

 

tdHZ5d.jpg

6Jik8p.jpg

bEDdTR.jpg

qFJjSf.jpg

FKFBSL.jpg

XKliFn.jpg