Bergers hele zondag druk in Rotterdamse haven

Bergers hele zondag druk in Rotterdamse haven

Bergers zijn zondag de hele dag bezig geweest om op diverse locaties in de Rotterdamse haven containers en een zeilschip te bergen.

De containers waren zaterdag te water geraakt nadat er bij het beladen van een binnenvaartschip aan de kade van de ECT in de Amazonnehaven iets niet goed was gegaan. Het schip maakte slagzij nadat er een container aan boord was geplaatst, er vielen. Veervolgens ongeveer 40 containers overboord. De Inspectie Leefomgeviing en Transport heeft vandaag gemeld dat het ongeval is gebeurd nadat iemand een verkeerde waarde in een stuwprogramma had ingevoerd. Met dit programma wordt de stabiiteit van schepen berekend.

Op hetzelfde moment werd op de Oude Maas het zeilschip boven water gehaald wat hier rijdagochtend zonk nadat het water maakte. De Zeilboot zonk samen met de sleepboot die het schip op dat moment langszij had. Zaterdag hadden bergers de sleepboot al boven water gehaald. Vandaag werd de zeilboot naar boven gehaald. De restanten van het schip zijn op een ponton geplaatst om afgevoerd de worden.