Beloning uitgeloofd in onderzoek op moord krantenbezorgster Pasteursingel Rotterdam

Beloning uitgeloofd in onderzoek op moord krantenbezorgster Pasteursingel Rotterdam

In het onderzoek naar het steekincident, waarbij een onbekende op vrijdag 13 mei een krantenbezorgster neerstak, is een beloning uitgeloofd. De krantenbezorgster, de Schiedamse Anita van Dijk, overleed een week later in het ziekenhuis. De Hoofdofficier van Justitie van Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader. De politie is met 20 rechercheurs nog volop bezig met het onderzoek. De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Fiets
In het onderzoek was de politie op zoek naar de eigenaar van een fiets die bij NS Station Schiedam gestald stond en mogelijk op de Pasteursingel in Rotterdam gezien was. De eigenaresse van de fiets heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en duidelijk is geworden dat haar fiets niet dezelfde was als de fiets die op 21 mei in Rotterdam is gezien.

Uit het onderzoek is gebleken dat ten tijde van het steekincident, rond 05.15 uur dus, op de kruising Professor Poelslaan met de Schiedamseweg Beneden een man is gezien die daar zijn hond uitliet. De politie weet niet wie deze man is en wil hem graag spreken. Bent u die man of kent u hem?

Bedelen
Enkele minuten vóór het steekincident heeft een onbekende man op de Pasteursingel een man proberen te beroven. Het slachtoffer verweerde zich en de onbekende man ging er zonder buit vandoor. Voordat de dader tot de beroving wilde overgaan, sprak hij het slachtoffer aan en gaf hij aan dat hij wat van hem wilde.

De politie komt graag in contact met inwoners uit Schiedam-Oost en de Rotterdamse wijken Oud-Mathenesse en Witte Dorp die de afgelopen tijd, voor of na het steekincident van 13 mei, ’s nachts of in de vroege ochtend eveneens zijn benaderd door een bedelende man. Het gaat om een getinte man van ongeveer 1.80 meter lang.

Deel uw informatie
Uw informatie over de man die zijn hond uitliet of de bedelaar, maar ook alle andere informatie die helpt in het onderzoek blijft zeer welkom. U kunt het opsporingsteam bereiken via 0800-6070 (gratis). Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000 (gratis). Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999. Meld svp in alle gevallen dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam