Bejaarde dames slachtoffer van babbeltruc nepagent in Bleiswijk en Berkel

Bejaarde dames slachtoffer van babbeltruc nepagent in Bleiswijk en Berkel

Een man die zich voordeed als agent wist vrijdag 21 oktober jl. de woning binnen te komen van een 85-jarige vrouw uit Bleiswijk en 83-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs. Hij ging er vandoor met sieraden en geld.

Bleiswijk
Om 11.45 uur deed een 85-jarige vrouw de deur open van haar woning aan de Piet Heinstraat in Bleiswijk. Een man gaf zich uit als agent. Hij liet kort een pasje zien wat nauwelijks leesbaar was en stapte direct de woning binnen. Hij zei dat er ingebroken was en liep door het huis. De vrouw liep achter hem aan en vertrouwde het niet. Ze gaf aan dat hij haar woning uit moest. Dit heeft hij na een korte ronde door het huis ook gedaan. Zo ver nu bekend heeft de man geen buit gemaakt.

Berkel en Rodenrijs
Echter rond 12.30 uur belde een man aan bij een woning aan De Wildert in Berkel en Rodenrijs. Een 83-jarige dame deed open. De man vroeg haar of hij in de achtertuin mocht kijken. Er zou mogelijk een inbreker zich schuil houden. Hij laat haar snel een pasje zien. Als hij wordt binnen gelaten, loopt de man met een smoes naar boven. De vrouw loopt achter hem aan maar is minder goed ter been. Ook naar beneden is de man haar voor. Als de vrouw in de woonkamer aankomt, trekt hij haar gouden ketting van haar nek en gaat hij er vandoor. Later blijkt dat de man nog meer sieraden en geld heeft meegenomen.