Beelden verdachten ongeregeldheden Bekerfinale openbaar

Beelden verdachten ongeregeldheden Bekerfinale openbaar

Het rechercheteam van de politie Eenheid Rotterdam en Amsterdam dat onderzoek doet naar de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april 2014, heeft vandaag foto’s van 5 verdachten op internet geplaatst. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie. 

De gepubliceerde foto’s zijn geselecteerd uit het beeldmateriaal dat het team ter beschikking heeft en waaruit strafbare feiten blijken die deze verdachten hebben gepleegd. De foto’s hebben meerdere weken op de interne communicatiekanalen van de politie gestaan. De verdachten zijn niet door politiemensen herkend en staan vanaf vandaag op de politiewebsiteKlik hier om direct door te linken naar de foto's.  

Afgelopen maandag deed de politie de oproep aan betrokkenen om zichzelf vrijwillig te melden en hiermee publicatie te voorkomen. Daaraan is geen gehoor gegeven. Tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april 2014 deden zich ongeregeldheden voor. Die dag werd vanuit een vak met Ajax-aanhangers vuurwerk gegooid en werden in het stadion vernielingen aangericht. De wedstrijd tussen Ajax en PEC-Zwolle moest door deze gebeurtenissen langdurig stilgelegd worden. 

Afgelopen maandag werden al 22 verdachten aangehouden en dinsdag kwam zich iemand melden die maandag niet thuis was. Deze verdachten zijn inmiddels allemaal weer in vrijheid gesteld. Twee van hen zijn geen verdachte meer. In november behandelt de rechtbank Rotterdam de strafzaken.