Beelden verdachte dodelijke schietpartij Mathenesserweg in Opsporing Verzocht

Beelden verdachte dodelijke schietpartij Mathenesserweg in Opsporing Verzocht

Op dinsdag 18 november worden in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de vermoedelijke schutter die op 23 september de 29-jarige Amsterdammer Hamdi Bilir doodschoot in een eethuis aan de Mathenesserweg in Rotterdam.

Die dag kwamen Hamdi Bilir en zijn vrienden om ongeveer 17.20 uur binnen bij eethuis Dürüm Evi aan de Mathenesserweg in Rotterdam. Om 17.52 kwamen vanuit de richting van de Willem Beukelszstraat twee mannen aangelopen. Eén van de mannen schoot vanuit de deuropening van het eethuis op Hamdi. Hij werd door meerdere kogels geraakt en stierf ter plekke. Een team rechercheurs werkt sindsdien aan de oplossing van deze dodelijke schietpartij.

Opsporing Verzocht

Al eerder zond het programma Opsporing Verzocht een reconstructie van dit misdrijf uit. Op 18 november worden beelden getoond van de vermoedelijke schutter en van een andere man van wie vermoed wordt dat hij bij dit misdrijf betrokken is. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 om 20.30 uur. De herhaling is woensdag 19 november omstreeks 11.40 uur op NPO 2.

Tips

Heeft u informatie over dit misdrijf of de mogelijke dader(s), neem dan contact op met onderzoeksteam Mathenesser via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Of geef uw informatie anoniem door aan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid via nummer 079-3458999.