Beatrixziekenhuis dicht in verband met coronavirus (video)

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is sinds zondagmiddag compleet afgesloten in verband met een besmette patient met het coronavirus. Het slachtoffer, een vrouw van middelbare leeftijd kwam ernstig ziek op de intensive care terecht, zij is hierna overgeplaatst naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Voorlopig is een opname- en bezoekersstop ingesteld totdat er meer bekend is over de situatie. Het RIVM heeft om 15:30 uur een persconferentie gehouden waarin meer is toegelicht over de situatie, hierin is aangegeven dat er momenteel 10 patienten zijn met het coronavirus. De besmette patienten bevinden zich in Tilburg, Amsterdam, Delft, Gorinchem en het Drentse Coevorden.

In Zuid-Holland schaalden de hulpdiensten op naar " GRIP 2", in Rotterdam is een zogenoemd SGBO (Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden) gestart. Momenteel is het onvoldoende duidelijk waar de patient het coronavirus heeft opgelopen, hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Een jonge vrouw uit Delft wordt momenteel in thuis-quarantaine gehouden, zij liep het coronavirus op na een bezoek in Italie. 

Lees ook: Mogelijk patient besmet met Coronavirus in Rotterdam.

 

 

RSJH26.JPG

cXbisS.JPG

Pi7cm7.JPG

8eIG8d.JPG

mn7RLQ.jpeg

jP15fU.jpeg

FqaATz.jpeg

HLNyLU.JPG