Bavaria City Racing

Bavaria City Racing

De politie kijkt tevreden terug op Bavaria City Racing 2007. Het evenement in Rotterdam duurde iets korter dan gepland, omdat het schema vlot werd afgewerkt. De politie spreekt van een prettige sfeer.

Hoewel de binnenstad grotendeels voor het verkeer was afgesloten, waren er geen files of opstoppingen. Zes mensen werden aangehouden wegens dronkenschap, baldadigheid of het niet hebben van een identiteitsbewijs. Bij een preventief-fouilleeractie werden 100 mensen gecontroleerd. Twee van hen maakten zich uit de voeten en werden later aangehouden. Het waren een 38-jarige man en een 17-jarige vrouw uit Dordrecht, de laatste bleek een vuurwapen bij zich te hebben.

Het autorace-spektakel was zondagmiddag een groot succes. Premier Jan Peter Balkenende opende om 14.00 het festijn. De vorige maand uit het Spyker formule 1-team gezette Christijan Albers beet daarna het spits af. Ook zijn collega Adrian Sutil gaf in de oranje Spyker-bolide een demonstratie. Het ING Renault F1 team was aanwezig met de twee coureurs Nelson Piquet jr. en Heikki Kovalainen.

Vooral de Rotterdammer Robert Doornbos en het ING-Formule1-team werden luid toegejuicht door het publiek.

Het autosportfestijn was dit jaar grootser van opzet. Twee dagen voor de demonstraties op het stratencircuit van het 'Monaco aan de Maas' konden de snelheidsliefhebbers zich in Ahoy al vergapen aan snelle wagens en bekende coureurs en de onvermijdelijke pitspoezen bij de RaceSalon.

Volgend jaar krijgt de Rotterdamse editie waarschijnlijk een iets ander parcours. Omdat er bij de Willemsbrug dan een park is aangelegd, moeten de paddock en het VIP-gedeelte ergens anders heen. Er wordt overwogen om de Erasmusbrug in de route op te nemen.

De organisatie Rotterdam Racing maakte tevens na het evenement bekend dat er plannen zijn voor een Bavaria City Racing in Moskou in 2008.