Bavaria City Race trekt veel bekijks

Bavaria City Race trekt veel bekijks

Zo'n Vijfhonderdduizend mensen hebben zondag in het centrum van Rotterdam gekeken naar de Bavaria City Racing. Het was voor de vierde keer dat de Formule 1-demonstratie in Rotterdam werd gehouden.

Het parcours was hetzelfde als dat van de vorige editie. Start en finish waren op de Willemsbrug en daarna ging het over de Blaak en de Coolsingel naar het Hofplein en weer terug. Totale lengte: 4,3 kilometer.

De Rotterdammer Robert Doornbos deed dit jaar ook weer mee. Verder waren de courreurs Jarno Trulli van Toyota F1 en Giancarlo Fisichella van Force India op het Rotterdamse stratencircuit te bewonderen.

De demonstratie beperkte zich niet tot de Formule 1. Er waren ook racewagens te zien uit andere klassen zoals de GP2 en de A1GP. Ook enkele auto's en coureurs van de nieuwe klasse Dutch GT4 waren in Rotterdam. De Dutch GT4 is een kampioenschap tusse meerdere automerken als Corvette, Porsche, Maserati, Aston Martin en Mustang. De eerste wedstrijd van deze klasse is volgend jaar Pasen. De politie zegt dat alles goed is verlopen. Er waren tijdens de race geen incidenten, en het publiek heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Op de wegen rond Rotterdam stonden geen files.