Basejumper vlucht na sprong van flat Ankerplaats Ridderkerk

Basejumper vlucht na sprong van flat Ankerplaats Ridderkerk

Woensdagavond is van een flat aan de Ankerplaats in Ridderkerk een basejumper gesprongen. Een getuige zag een persoon naar beneden vallen en alarmeerde direct de hulpdiensten. Achteraf voor niets, de basejumper was na de sprong met de noorderzon verdwenen per auto. Het flat waar de waaghals van af sprong staat langs de Nieuwe Maas in Ridderkerk. De politie heeft tot op heden nog niemand kunnen achterhalen.

Inzet hulpdiensten

De meldkamer reageerde adequaat op de melding van de melder, en liet het Mobiel Medisch Team alarmeren, ambulance, brandweer, politie en een schip van de Zeehavenpolitie. Een zeer kostbare inzet van hulpdiensten dus, voor iemand die 'voor de fun' deze sprong maakte.

Risico

Basejumpen is een gevaarlijke activiteit. Ten eerste heeft de springer geen reserveparachute als de hoofdparachute zou weigeren. Ten tweede kan het gebeuren dat er een "off-heading opening" optreedt, dat wil zeggen dat de parachute zich opent in de richting van het object waarvan afgesprongen wordt. De parachutespringer moet dan uiterst snel reageren om niet tegen het object aan te vliegen. Basejumping valt onder de risicosporten.