Barendrechters aangehouden voor financieel kaal plukken bejaarde dame in verzorgingshuis

Barendrechters aangehouden voor financieel kaal plukken bejaarde dame in verzorgingshuis

Politiemensen hebben maandagochtend 11 januari twee verdachten aangehouden voor de verduistering van een groot geldbedrag. Het gaat om een 42-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Barendrecht. De twee zouden geld hebben gestolen van een bewoonster van een verzorgingshuis waar een van hen werkzaam was. 

De verduistering kwam aan het licht toen werd ontdekt dat van een bejaarde dame die in een verzorgingshuis verbleef, geld was verdwenen. Ook een geldbedrag dat zij kort daarvoor van een familielid had geërfd bleek te zijn verdwenen. Een groot deel van het geld bleek overgeschreven te zijn naar een rekening van een van de verdachten. Deze verdachte was werkzaam als thuishulp van de bejaarde dame. De vrouw is inmiddels komen te overlijden. 

Gisterochtend konden de beide verdachten na uitgebreid onderzoek worden aangehouden in een woning in Barendrecht. De woning is in beslag genomen, maar ook drie auto’s (waarvan twee oldtimers), sieraden, geld, een motorfiets en een bromfiets. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Zij hebben een bedrag van 120.000 euro gestolen van de bejaarde dame.