Balustrade stort in Graaf Florisstraat Rotterdam

Balustrade stort in Graaf Florisstraat Rotterdam

Aan de Graaf Florisstraat in Rotterdam ging het donderdagmiddag mis toen verhuizers aan de gang gingen met een zogenaamde verhuislift. De verhuizers waren vanmiddag al enige tijd bezig bij een pand waar morgen de nieuwe bewoners hun intrek zouden nemen. 

Op een zeker moment begaf de balustrade van het balkon waar de spullen met de verhuislift naar binnen werden gebracht het. Enkele medewerkers van het verhuisbedrijf die op de grond aan het werk waren konden nog net op tijd het vege lijf redden toen de grote stukken metselwerk naar beneden kwamen.

De brandweer is ter plaatse gevraagd omdat er ook een groot deel van de balustrade klem was komen te zitten tussen de gevel en de verhuislift. Dit deel is met behulp van een hoogwerker aan de verhuislift gezekerd en vervolgens weer op het balkon getakeld. Het vallende puin heeft ook de ramen van een onderliggend kinderdagverblijf beschadigd.

Een aannemer en bouw en woningtoezicht zullen in de loop van de avond ter plaatse komen om de situatie verder op te lossen.