Automobiliste ramt woning

Automobiliste ramt woning

Een 81-jarige vrouw uit Heinenoord is zaterdagochtend in haar woonplaats met de auto tegen de gevel van een woonhuis aan de Buitendijk aangereden. Ze heeft geen verwondingen opgelopen.

De vrouw stond stil op de Dorpsstraat met een auto voor haar, toen er uit de tegengestelde richting een bus aankwam. De Heinenoordse wilde op de smalle dijk achteruit gaan, zodat de bus door kon rijden. Dit ging echter mis: de vrouw drukte het gaspedaal in en reed met volle vaart achteruit. Daarbij raakte ze drie paaltjes, ramde ze twee stenen bloembakken en kwam ze tot stilstand tegen de gevel van een huis.

De 81-jarige is door ambulancepersoneel onderzocht en zonder verwondingen naar huis gebracht. Haar rijbewijs is tijdelijk ingevorderd ter beoordeling van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Doordat de gevel van het huis een halve meter in de woning is geklapt, heeft de brandweer het beschadigde deel van de woning gestut. De bewoners waren niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde.
Na het ongeluk werd er een gaslucht geroken. De brandweer verrichtte een meting, maar constateerde dat er geen gevaarlijke stoffen of gassen vrij waren gekomen.