Automobilist bekneld na aanrijding Connexionbus

Automobilist bekneld na aanrijding Connexionbus

Vanmiddag rond half één is er een aanrijding geweest tussen een personenauto en een stadsbus op de kruising Beatrixlaan / Schenkkade. De automobilist is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

De meldkamer van de brandweer kreeg via de politie en ambulancedienst de melding binnen om te assisteren bij een aanrijding tussen een stadsbus en een personenauto. De bestuurder zat nog in de personenauto.

Bij aankomst van de brandweer stond de voorkant van de bus bovenop de gekantelde personenauto tegen een ANWB bewegwijzingspaal. De bandweer moest hierdoor extra zorgvuldig te werk gaan. De bus en de auto zijn eerst gestabiliseerd met behulp van een kraan en stabiliseringsmateriaal. Daarna is de automobilist zorgvuldig bevrijd, nadat het dak van de personenauto was verwijderd.

De automobilist is gelijk behandeld door een trauma-arts, die ter plaatse was gekomen met een traumahelikopter. Daarna is de bestuurder naar een ziekenhuis vervoerd.

In de stadsbus zaten vijf personen inclusief de buschauffeur op het moment van de aanrijding. Deze personen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd en opgevangen door de busmaatschappij. Zij zijn met de schrik vrijgekomen. Van de buschauffeur is op een politiebureau een verklaring af genomen.

De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. Politie heeft het ongeval in onderzoek.

De stadsbus, bewegwijzingspaal en verkeerslicht liepen flinke schade op. De personenauto is totaallos.