Auto via paal te water

Auto via paal te water

De bestuurder van een personenauto richtte dinsdagmiddag een grote ravage aan, nadat hij onwel werd en met z'n voertuig een heel parcours aflegde totdat hij tot stilstand kwam in een sloot.

Op de rotonde van de Nieuwe Tiendweg met de Groenendaal kreeg de man een black-out, reed rechtdoor de berm in, vernielde een houten hekwerk, stak de Nieuwe Tiendweg over en kwam via een vluchtheuvel en een stuk grasveld in het water terecht. Onderweg nam hij nog een verkeersbord mee, dat schade maakte aan een andere auto en ook een lantaarnpaal werd omver gewalst.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit, maar konden deels inrukken nadat bleek dat het slachtoffer reeds op het droge was geklommen. Voor de zekerheid werd hij door de ambulancedienst nagekeken en naar het ziekenhuis gebracht, maar ernstig letsel liep de man niet op. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de auto op de kant te takelen en af te voeren. Het personeel daarvan werd geholpen door toevallig passerende muskusrattenvangers in waadpak, om de lier aan het voertuig vast te maken.