Auto vat vlam tijdens rijden op snelweg A15 Rotterdam-Albrandswaard (video)

De brandweer is vanmiddag ingezet voor een autobrand op de parallelbaan van de A15 richting Vaanplein ter hoogte van Rotterdam-Albrandswaard. De automobilist werd door medeweggebruikers gewezen op zijn brandende voertuig.

De bestuurder reed op de snelweg toen verschillende weggebruikers seinden en toeterden. De man was zich van geen kwaad bewust en zag later pas witte rook in zijn achteruitkijkspiegel. Niet lang daarna was ook zwarte rook te zien waarop hij de auto op de vluchtstrook zette. Op dat moment sloegen de vlammen al uit de achterkant van de benzineauto. De bestuurder kon zijn voertuig ongedeerd verlaten.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse en heeft het vuur geblust. De auto en gereedschap dat daarin lag zijn verloren gegaan door de brand. De brandweer wist nog wel de portemonnee van de bestuurder uit de auto te redden.

Ten tijde van de brand waren twee rijstroken op de parallelbaan afgesloten. In afwachting van de berging en schoonmaak- en herstelwerkzaamheden was alleen de rechterrijstrook nog dicht.

6qzkW7.jpg

jODLfm.jpg

Ca79f0.jpg

2PTSkv.jpg

wukXcU.jpg

0OPHAW.jpg

EA6xK6.jpg