Auto rijdt nieuwe Luxor Theater binnen Posthumalaan Rotterdam (video)

Auto rijdt nieuwe Luxor Theater binnen Posthumalaan Rotterdam (video)

De hulpdiensten werden afgelopen nacht gealarmeerd voor een binnenbrand in het nieuwe Luxor Theater aan de Posthumalaan in Rotterdam. Al snel werd duidelijk dat er geen brand was, maar dat een automobilist met zijn auto het theater was binnengereden.

Volgens getuige  is de auto met hoge snelheid vanaf de Erasmusbrug gekomen en in het Luxor Theater tot stilstand gekomen. De hulpdiensten hebben de inzittende uit zijn auto gehaald. De man werd agressief richting de hulpverleners, agenten hebben hem onder controle gebracht en geboeid. De man is met de ambulance, onder begeleiding van twee agenten, naar het ziekenhuis gebracht. Ook zal de man een ademanalyse moeten ondergaan. 

Bouw & woningtoezicht heeft ter plaatse de schade aan het gebouw bekeken. Een takelwagen van de politie heeft de auto uit het gebouw gehaald en meegenomen naar het depot.

Het Luxor Theater laat weten via twitter dat de voorstellingen gewoon doorgaan. Op de plek waar de auto naar binnen reed was men bezig met het inrichten van een museum in het kader van 100 jaar Luxor. Vanwege het incident moet dit worden uitgesteld tot dat deze plek hersteld is.

Verward
De politie liet donderdagmiddag weten dat de bestuurder van de auto verward is. De 30-jarige man uit Rotterdam krijgt psychische hulp aangeboden.