Auto met explosieven bij oprit snelweg A27 Noordeloos (video)

Auto met explosieven bij oprit snelweg A27 Noordeloos (video)

Bij de oprit van de snelweg A27 ter hoogte van Noordeloos is zaterdag een auto aan een uitgebreid onderzoek onderworpen op aanwezigheid van explosieven. De EODD (Explosieven OpruimingsDienst Defensie) en de Forensische Opsporing (FO) van de politie kwamen ter plaatse bij het voertuig. Er werden, zoals deed vermoeden, explosieven aangetroffen in het voertuig. De politiehelikopter verleende assistentie vanuit de lucht en ook zocht een speurhond naar sporen om en rond de auto.

Plofkraak

Volgens burgemeester Coert van Ee van de gemeente Zederik zou de auto betrokken zijn geweest bij een plofkraak op de Rabobank in het Brabantse Ulicoten afgelopen nacht. De auto kwam vandaag in het zicht van de politie op de snelweg A27. De auto negeerde een stopteken en ging ervandoor. Bij Noordeloos reed de auto na een achtervolging, van een talud waarop de bestuurder kon worden aangehouden.

De EODD heeft de explosieven tot ontploffing gebracht. Vanwege het onderzoek werd de snelweg A27 uit voorzorg afgesloten in de richting van Gorinchem. Voor verkeer in de richting van Utrecht was een snelheidsbeperking ingesteld. Er ontstonden lange files. De politie begeleidde vastgelopen automobilisten van de snelweg, zodat zij elders hun weg konden vervolgen. Vrachtwagens die niet konden keren werden voorzichtig langs de bewuste oprit begeleid.

Rond 17.30 uur werd de snelweg A27 in de richting van Gorinchem weer open geteld en was alleen de op- en afrit bij Noordeloos nog afgesloten. Even na 18.00 uur werden ook de op- en afritten vrijgegeven.

Hoogzwangere vrouw

In de file was ook een hoogzwangere vrouw gestrand. Onder begeleiding van de politie heeft een ambulance de dame vervoerd naar het ziekenhuis. Aldaar is de vrouw bevallen van een gezonde zoon.