Auto gecrasht tijdens achtervolging Capelle aan den IJssel

Auto gecrasht tijdens achtervolging Capelle aan den IJssel

De politie heeft afgelopen nacht de achtervolging ingezet nadat een voertuig er vandoor ging toen het een stopteken kreeg op de Rivierweg in Capelle aan den IJssel.

Rond 01:50 uur zag agenten een voertuig onder verlichting rijden. Dit voertuig verhoogde zijn snelheid nadat agenten een stopteken hadden gegeven. De achtervolging werd direct ingezet en ging via de Groenendijk richting Algeraweg. De achtervolging eindigde daar nadat de bestuurder een betonblok raakte en het voertuig werd gelanceerd. Het voertuig liep door die klap twee lekke banden op waardoor verder vluchten onmogelijk werd.

In het voertuig bleken vier inzittenden te zitten, waarvan de bestuurder een 16-jarige inwoner van Capelle bleek te zijn, hij is direct aangehouden. De man wordt verdacht van het negeren van een stopteken, het rijden zonder rijbewijs en het bezit van softdrugs. Daarnaast zijn de verdenkingen joyriding en het rijden onder invloed van drugs, een speekseltest bleek namelijk positief op het gebruik van verdovende middelen. De overige drie inzittenden kwamen met de schrik vrij en werden door hun ouders opgehaald van het bureau.