Auto crasht tegen paal na achtervolging Stadionweg Rotterdam

Auto crasht tegen paal na achtervolging Stadionweg Rotterdam

Maandagavond is er op de Stadionweg in Rotterdam een auto tegen een paal geëindigd na een achtervolging. De 26-jarige Rotterdammer wist niet dat hij navigatie-apparatuur uit een lokauto van de politie had gestolen.

De lokauto stond geparkeerd in Barendrecht vanwege auto-inbraken van de laatste tijd. En met succes. Nadat in de auto was ingebroken, werden politiemensen gealarmeerd. De buit bestond uit navigatie-apparatuur. De politie begon een onderzoek en kwam uit bij de Rotterdammer. Agenten zagen de verdachte in zijn eigen auto stappen en wegrijden bij zijn eigen woning. Hij negeerde vervolgens een stopteken van de politie.

Achtervolging
Tijdens de achtervolging tikten politiewagens het voertuig van de Rotterdammer een paar keer aan. Twee fietsers moesten nog wegspringen voor de auto van de Rotterdammer maar ze raakten niet gewond. Uiteindelijk botste de 26-jarige op de Stadionweg tegen een paal op de trambaan. Agenten hielden hem hierna aan. De gestolen apparatuur is teruggevonden bij de verdachte. De politie onderzoekt of de Rotterdammer betrokken is bij andere auto-inbraken.

Het voertuig raakte zwaar beschadigd en is door een berger opgehaald. De verdachte raakte door de crash niet gewond.