Asociale trouwstoet lapt regels aan laars, politie grijpt niet in

Asociale trouwstoet lapt regels aan laars, politie grijpt niet in

Een Marokkaanse trouwstoet met tientallen dure bolides heeft vrijdagmiddag in Rotterdam-Centrum en Zuid de regels aan z'n laars gelapt. De stoet reed zeer asociaal over de weg waarbij de overige weggebruikers gevaar opliepen. 

Zo werd er op de daken van de auto's gezeten, werden er burnout's getrokken en werd er ook met vuurwerk gegooid op de weg. Ook moesten fietsers en voetgangers uitwijken voor door rood rijdende en spookrijdende voertuigen, met alle gevaren van dien.

Ze reden onder andere over de Westzeedijk, Erasmusbrug, Posthumalaan en de Maashaven Noordzijde waarna bij een ontmoeting op Katendrecht de stoet weer vertrok via de Brielselaan en de Maastunnel in de richting van de 1ste Middellandstraat. Er werden automobilisten door dure bolides klemgereden zodat de groep bij elkaar bleef en even flink gas kon geven. 

De politie heeft meerdere meldingen gekregen over deze stoet maar heeft niet zichtbaar ingegrepen ondanks dat de stoet meerdere politiewagens passeerde. Ook zijn enkele omstanders die de groep aanspraken vanwege hun gedrag bedreigd en geïntimideerd.