Arrestatieteam haalt verwarde man uit huis Vaerhorst Rotterdam (video)

Arrestatieteam haalt verwarde man uit huis Vaerhorst Rotterdam (video)

In een woning aan de Vaerhorst in Rotterdam heeft het arrestatieteam van politie dinsdagavond een instap gedaan. In de woning verbleef een man die flink verward was. Hij dreigde onder andere om de woning op te blazen. Het arrestatieteam wist de man te overmeesteren. Na een eerste onderzoek is er niets verdachts aangetroffen in de woning.


Meerdere meldingen van verwarde personen

De politie in de eenheid Rotterdam heeft op 26 juli de handen vol gehad aan verwarde mensen, die een gevaar voor zichzelf of voor anderen konden vormden.

Zo belden omstanders meermalen 112 met de melding dat een man in een woning aan de Rotterdamse Laan op Zuid mogelijk een vuurwapen zou hebben. De man was verward en mogelijk gevaarlijk. Agenten wisten deze man middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten veilig aan te houden.

In Capelle aan den IJssel dreigde een man zichzelf mogelijk wat aan te doen, wat ook in dit geval op de komst van vele agenten en de inzet een politieonderhandelaar kon rekenen. Na een paar uur vergeefs contact zoeken kon ook deze man veilig worden aangehouden.

In Rotterdam Hoogvliet liep een volwassen vrouw gillend en huilend met een mes op de Middenbaan en een getuige belde direct 112. De melder gaf aan dat de vrouw zeer verward overkwam en vreesde voor haar eigen en andermans veiligheid. Nog voordat de politie kon ingrijpen, wist een beveiliger van een nabijgelegen supermarkt het mes af te pakken, waarna de politie haar kon aanhouden en haar naar een instelling kon brengen.

In alle gevallen, behalve die van de verwarde vrouw, onderzoekt de politie of de verwarde personen daadwerkelijk beschikten over een (vuur)wapen.