Arrestatieteam haalt verwarde man uit huis Jacob Catsstraat Rotterdam

Arrestatieteam haalt verwarde man uit huis Jacob Catsstraat Rotterdam

Vrijdagavond heeft een bewoner van een pand aan de Rotterdamse Jacob Catsstraat in Rotterdam zijn halve inboedel naar buiten gegooid. Ook werden ruiten ingeslagen door de aanwezige man. De politie moest de straat afzetten uit veiligheidsoverwegingen. Uiteindelijk nam de inzet uren in beslag.

Agenten werden tijdens het incident bijgestaan door het Arrestatieteam van politie en de Team Parate Eenheid die de verrichtingen van de 'verwarde man' in het huis nauwlettend in de gaten hielden. Op 24 juni j.l. speelde een gelijkend incident af in deze woning, toen werd de man overmeesterd. Toch ging het vanavond opnieuw mis.

Een eerste poging vanavond om de man te overmeesteren lukte niet direct. Ondertussen waren schoten hoorbaar van de politie in het betreffende pand om te zorgen voor een zogenaamd 'afschrikeffect'. 

Ook andere hulpdiensten stonden klaar om indien nodig inzet te plegen. Uiteindelijk wist men de man te overmeesteren, mede door inzet van een politiehond, waarbij de man gewond raakte. Vervolgens werd hij overgedragen aan het ambulancepersoneel en werd hij, mede onder begeleiding van het Arrestatieteam, naar een ziekenhuis overgebracht.