Arrestaties bij protest tegen leiding van Feyenoord (video)

Arrestaties bij protest tegen leiding van Feyenoord (video)

Zondagmiddag hielden supporters van Feyenoord een ludiek protest bij De Kuip in Rotterdam. Dat was onder meer gericht vanwege de teleurstellende duels de laatste tijd en het jarenlange beleid dat de leiding van de club voert. Supporters richten zich dan ook tegen het beleid wat gevoerd wordt door de directie van de club. Gudde liet weten niet op te willen stappen. 

Met het protest van vanmiddag voorafgaand tegen Roda JC, hopen de supporters een signaal af te geven aan de leiding. Zij hadden verhuisdozen bij zich welke ze over een hek wilden gooien. Dit werd door de Mobiele Eenheid niet toegestaan.

326 aanhoudingen verricht
Er zijn door de politie zondag 326 aanhoudingen verricht in en om De Kuip. Een deel van de groep supporters (enkele honderden mensen) is door de politie nabij de Kuip geïsoleerd en werd zij via een groepsaanpak gecontroleerd op identiteit, stadionverboden, vuurwerk en bezit van wapens. Enkele personen uit deze groep weigerden de instructies van de agenten op te volgen en keerden zich met fysiek en verbaal geweld tegen de politie. Hierop is door de driehoek besloten de hele groep aan te houden en over te brengen naar het bureau. Bij opstootjes binnen het stadionterrein raakten ook twee stewards lichtgewond.

Boete
De aangehouden personen kunnen een boete tegemoet zien van € 220,00 voor het veroorzaken van wanordelijkheden. Hierna werden de arrestanten weer op vrije voeten gesteld. Een tiental personen kreeg een hogere boete voor openlijk geweld tegen agenten en stewards. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ook videobeelden bekijken. Als hieruit nieuwe strafbare feiten naar voren komen, onderzoekt het OM de mogelijkheden tot vervolging van de daders.