Arrestatie na schietpartij Van Oosterzeestraat Rotterdam (video)

Arrestatie na schietpartij Van Oosterzeestraat Rotterdam (video)

Agenten hebben zaterdag na een korte achtervolging een 22-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat zich kort daarvoor had voorgedaan op de Van Oosterzeestraat. De politie zoekt nog twee andere betrokkenen. 

Omstreeks half vier ontving de politie een melding dat er geschoten zou zijn op de Van Oosterzeestraat in Rotterdam. Toegesnelde agenten troffen ter plaatse echter niemand aan. Getuigen verklaarden dat zij direct na de schoten drie mannen hadden zien vluchten. Twee stapten in een auto, de derde ging er te voet vandoor. Opvallend detail was dat de te voet vluchtende man een bebloed shirt aan zou hebben.

Enige tijd na het incident werd de vluchtauto met twee inzittenden elders in de stad gezien en na een korte achtervolging werd de auto klemgereden op de Bruijnstraat in Rotterdam. De inzittenden probeerden te voet te ontkomen, maar een van hen kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau.

De politie doet verder onderzoek in deze zaak. Zo is de auto in beslag genomen voor sporenonderzoek. Daarnaast zoekt de politie nog naar het vuurwapen en de andere betrokkenen bij het incident.